Вся правда про питну воду в Ніжині

У мережі Facebook часто ніжинці жаліються на погану воду з під крану, що більше схожа на чай, чи каву. Навіть фото публікують.

КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» хоче донести своїм споживачам всю правду про питну воду в Ніжині.

Почнемо з найголовнішого, води в Україні мало, а якісної – ще менше. В цьому плані яскравим прикладом є Київ, де більше 3 мільйоні людей споживають воду з Дніпра. Це навіть звучить страшно. І запах хлорки, для киян нормальне явище. А що ж у Ніжині?

З неприхованою гордістю можна сказати, що у нашому місці людям пощастило. Вся питна вода, яку постачає КП «НУВКГ», є артезіанською і викачується з надер землі. Найглибша свердловина – 700 м (Прилуцька), найменша глибина – 80 м (Круча). Загальна кількість свердловин – 17.

Артезіанські води зберігаються у водоносних горизонтах, що зверху та знизу захищені водотривкими породами, які надійно захищають воду від забруднення. Тож вода з артезіанських свердловин  йде кристально чиста. Наша вода містить широкий спектр хімічних елементів в досить низьких концентраціях, низький вміст органічних речовин та відсутність мікробного забруднення. Саме така вода є корисна та необхідна для нормальної життєдіяльності людини.

Вода з свердловин поступає в підземні резервуари чистої води , а потім на насосну підйому.

Показники якості питної води щоденно контролює наша лабораторія. Дивись параметри якості питної води за посиланням: https://www.nizhyn-vodokanal.org.ua/?page_id=3010.

Чому ж у ніжинців з під крану може литися брудна вода? Причин може бути декілька, але головна – це попутні забруднення через зношені зовнішні і внутрішньобудинкові мережі в яких вода забруднюється і перетворюється з кристально чистої на «каву». На нараді в міськвиконкомі працівники водоканалу колись показували відрізок труби з внутрішньобудинкових мереж:

Яка ж вода буде литись з таких труб? Для того, щоб вимити з труб забруднення в Ніжині КП «НУВКГ» проводить планові промивки (весіння і осіння), а також промивки після аварійних робіт. Але більшість мереж, по яких йде вода у Ніжині, потребують заміни. Для цього потрібні чималі кошти.

Тож ніжинці, будьте певні, КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» постачає своїм споживачам якісну артезіанську воду, яку піднімає з надер землі.

На фото один із водозаборів, який забезпечує майже весь Ніжин якісною питною водою з найглибших у місті артезіанських свердловин.

Коментування на даний момент заборонено, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.