Сьогодні Ніжинському водоканалу – 94 роки!

КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» має давню історію. Водогін у Ніжині було побудовано і запущено в 1928 році 18 листопада. З архівних записів: «24 липня о шостій годині вечора в приміщенні Мигалівського сільського будинку, на Дорогінській вулиці (зараз вулиця Франка) відбувся пленум міської ради з головним питанням: Доповідь про міське будівництво водогону та електростанції». Таким чином було започатковано будівництво нашого підприємства.

Незабаром, на базі водогону створилося підприємство «комбінат комунальних підприємств». Йшов час, місто росло і потреба у воді збільшувалась. У 1968 році цех водогону відокремився від «комбінату комунальних підприємств» і став автономним підприємством під назвою МІСЬКИЙ ВОДОГІН.

У 1971 році почалося будівництво очисних споруд. У листопаді 1973 року очисні споруди почали працювати й міський водогін почав називатись МІСЬКИМ ВОДОКАНАЛОМ.

Далекого 1973 року на Ніжинському водоканалі працювало 73 людини, зараз, станом на 2022 рік на нашому комунальному підприємстві працює понад 200 людей.

За 94 роки свого існування Ніжинський водоканал змінив понад 15 директорів, незмінне лише одне – підприємство, як тоді, так і зараз забезпечує Ніжин централізованим водопостачанням і водовідведенням. І в цей важкий воєнний час ми всі відчули на скільки важлива робота комунальників.

Надіємось, що 2023 року ми будемо святкувати наше 95-річчя і перемогу України!

Коментування на даний момент заборонено, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.