Олександр Павлович разом з Данкою несуть цілодобове чергування на КНС «Остер»

На сьогодні в Ніжині працює понад 10 КНС (Каналізаційні насосні станції), які перекачують стічні води. Кожного дня наші працівники забезпечують безперебійну роботу обладнання і очищають ґратки від великої кількості сміття, яке ніжинці примудряються змивати в каналізацію.

На КНС «Остер», як і на декількох інших станціях, встановили потужні генератори, які зможуть забезпечити роботу станції вразі блекауту. Також на КНС «Остер» встановили нову щитову через яку контролюють роботу насосів. До речі, саме ця каналізаційно насосна станція цьогоріч стала кращим обʼєктом Ніжинського водоканалу і отримала подарунок у вигляді мікрохвильової печі. У приміщенні КНС колектив станції власноруч зробив ремонт і навів лад!

Шевчун Олександр Павлович разом з собакою Данкою несуть на КНС «Остер» цілодобове чергування. Олександр Павлович має найбільший стаж роботи на Ніжинському водоканалі – понад 32 роки! «За ці роки змінилось 10 директорів, були різні ситуації, але робота ця для мене золота», – каже Олександр Шевчун.

На Ніжинському водоканалі працює брат і син Олександра Павловича. Це така особливість нашого підприємства, у нас працюють цілими сімʼями!

«Золота у каналізаційних стоках ми, звичайно, ніколи не знаходили, а ось сміття буває за день 7 відер набираємо, – розповідає Олександр Шевчун. – Головне правил безпеки дотримуватись, бо тут і очамріти можна. Один раз зі мною був такий випадок, тепер вчу всіх, щоб не забували провітрювати вчасно. Але роботу свою ціную і люблю!».

Собака Данка теж несе свою службу. «Два роки тому наша Данка несла в зубах цілу палку ковбаси, а жінка, що бачила це, розповіла мені, а я кажу – нічого собі! У девʼять годин послав у Фору, а вона тільки прийшла?…(пожартував). Нашу Данку так годують, що худенькою її не назвеш», – розповідає Олександр Шевчун.

Так з позитивом і вірою в перемогу щоденно працює Ніжинський водоканал!

Коментування на даний момент заборонено, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.