ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ МІСТА!

Останнім часом каналізаційні мережі стали  значно більше засмічуватися  твердими побутовими відходами. Щоденно зі стічними водами на «Очисні споруди» підприємтсва  потрапляє велика кількість сміття, що значно ускладнює роботу обладнання та персоналу . Крім того, через затори каналізації може статися вилив нечистот на поверхню, що призведе до забруднення навколишнього середовища.

На жаль, мешканці міста часто використовують унітаз в якості смітника. Погіршило ситуацію масове закриття сміттєпроводів у багатоповерхових будинках. Але треба пам`ятати, що міська каналізаційна система не розрахована на утилізацію побутового сміття, і викидати в неї тверді побутові відходи категорично забороняється.

Що не можна викидати у каналізацію:

  1. Залишки їжі: кістки від риби та м`яса, залишки жиру, зіпсовані овочі та фрукти, огризки, кісточки від вишні та інших плодів, шкірку від кавунів та динь тощо.
  2. Засоби особистої гігієни, підгузки.
  3. Чайну та кавову заварку.
  4. Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду.
  5. Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів.
  6. Жувальні гумки, зубну нитку, пластир тощо.
  7. Використаний наповнювач від котячого туалету.
  8. Мертвих акваріумних рибок, пацюків, хом`ячків тощо.
  9. Предмети з пластику, скла, металу.
  10. Будівельне сміття.

Харчові та побутові відходи, а також будівельне сміття часто скидають у відкриті каналізаційні люки, що неприпустимо робити, адже це може зупинити роботу каналізаційного колектора. Щодня працівники КП «НУВКГ» ліквідовують затори каналізаційних трубопроводів, причиною яких у більшості випадків є порушення споживачами правил користування каналізацією.

КП «НУВКГ» закликає мешканців міста не скидати сміття до каналізації, адже це ставить під загрозу роботу системи водовідведення міста та чистоту навколишнього середовища.

Ви можете залишити коментарій, або посилання на Ваш сайт.