А ви давно здавали свій лічильник на повірку?

Наказом Міністерства економічного розвитку від 13.10.2016 р. № 1747 встановлено міжповірочний інтервал для лічильників води – 4 роки.

Враховуючи, що виробником встановлено термін експлуатації приладу від 10 до 12 років, повірка може проводитись не більше 3 разів.

На даний час в м. Ніжин потребує повірки  15 787 лічильників. Щоб уникнути ажіотажу КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» поступово сповіщає абонентів, кому необхідно виконати повірку лічильника шляхом вручення повідомлення в руки, або в поштову скриньку.

Повірку лічильників здійснюють шляхом розпломбування лічильника представником КП «НУВКГ», демонтажем приладу обліку та повіркою у лабораторії нашого підприємства. Якщо повірка лічильника буде позитивною, оформлюється свідоцтво про повірку і працівник КП «НУВКГ» встановлює і пломбує лічильник. Якщо ж повірка виявить несправність, оформлюється довідка про непридатність і споживачу потрібно буде за свій рахунок придбати новий лічильник.

Що ж буде, якщо не повірити свій лічильник вчасно? Абонентам, які не виконають повірку у вказаний в повідомленні термін, нарахування оплати  за користування  послугами централізованого водопостачання та водовідведення   будуть проводитись згідно з нормами споживання КП «НУВКГ», а це 245, 69 грн. на місяць за одну людину.

Споживачі можуть оформити заявку на проведення повірки/заміни лічильника холодної води в контрольно-сервісному пункті КП «НУВКГ» (вул. Козача, 5, моб.тел.: 0979561427), або в будь-якій іншій сертифікованій лабораторії.

Коментування на даний момент заборонено, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.